Senaste inläggen

Av -[ Iza ]- - 7 juli 2009 10:44

Diezel mår fortfarande hyfsat bra, han åt som en galning i morse så apptiten är det inget fel på :)

Nu ligger han på golvet brevid mig o sover.


Vad ska man ta o hitta på idag då ?! Skulle behöva röja köket igen. tycker inte man gör något än att städar köket.


jag vet nästan inte vad det är för dagar nu, känns som onsdag men jag tror det är tisdag. Hoppas dom ringer o väcker mig omjag försover mig på torsdag då jag ska jobba ,)

v30 börjar jag 4 veckor heltid, ska bli skönt att få lite extra pengar.

nu när diezel blev sjuk med behöver man allt extra.ANNONS
Av -[ Iza ]- - 6 juli 2009 21:45

Diezel hade analsäcksinflammation och illa där ann med visst. Vi har inte märkt något alls, så han måste vara en tålig liten vovve. Glad att vi fick komma in till vetrinären idag.

Diezel va duktig. Med tanke på att hon va tvungen att stoppa upp en finger i rumpan o känna. Den va hur hård som helst. Och den kommer spricka och då kommer han bli jätte dålig sa hon. Så han fick en jätte dos antibiotika. Hoppas han inte blir jätte dålig då kommer man tycka så synd om honom. Vilket vi redan gör dock.

Sen när den får sönder så kommer det komma ut massa sekret som kommer lukta väldigt illa säga det. Och det gäller att inte få det i sängen o soffan för det är svårt att få bort.

När han ätit i 10 dagar ska vi gå ner till vetrinären igen och kolla så att det gick åt rätt håll och att det läkte fint o så. Men det kunde visst komma tillbaka men nästa gång vet man ju iaf hur det ser ut när han har det. Lite som han är bajsenördig hela tiden. och kände man försiktigt runt va det som en knöl vid analöppningen. Stackars lille fanten.

ANNONS
Av -[ Iza ]- - 6 juli 2009 14:58

Fy fan vad jag längrat att flytta från denna jäkla stad. skiter i om det blir haparanda eller nått. Bara jag kommer här ifrån, jenny o alex får flytta med oss...

Nu vill jag mer än någonsin BORT här i från!!!!

Tyvärr måste jag bo kvar här 1 år till, så ola är kvar med sin skola men flyttar vi inte efter det vet jag inte vad jag gör. Pallar inte att bo här mer nu.Av -[ Iza ]- - 6 juli 2009 10:26

 Diezel ser svullen ut hela tiden på ena sidan i rumpan, skall han ha Analsäcksinflammation ?!


Analsäckar, vad är det?
Säkert är det många djurägare som inte hört talas om att deras hund eller katt har analsäckar. Men det har de. Som namnet antyder sitter de nära analöppningen. Där avger de en kraftigt illaluktande vätska när djuret blir skrämt. Även vid andra tillfällen kan hunden eller katten tömma ut innehåll från sina analsäckar, som t.ex när de bajsar. En liten dusch med dofter som liksom ger en personlig prägel på högen. Ett visitkort kan man säga.


Skrämmer fiender
Den viktigaste funktionen är förmodligen ändå den att skrämma fiender. En teknik som skunken har förfinat. Jag vet inte om skunkens doftämnen påminner om de som hunden och katten avger men illa luktar det. Något åt rutten fisk kan man väl säga. Riktigt äckligt, även om man är människa.


Gulaktig illaluktande vätska
När de här körtlarna fungerar normalt så producerar de en lättflytande gulaktig vätska. Vätskan har lätt att komma ut genom de små öppningar som finns på ömse sidor om analöppningen. Tänk dig analöppningen som en klocka. Då sitter öppningarna klockan 3 och klockan 9, en på varje sida. Behållarna eller säckarna, som varierar i storlek beroende på hur fyllda de är, sitter lite vid sidan om och nedanför mynningarna. En del hundar har små analsäckar och en del har ganska stora. Om analsäckarna blir ordentligt fyllda så känns det obehagligt och till och med smärtsamt för djuret.


Obehagligt fyllda
Uppenbarligen så töms inte alla analsäckar som de skall. Vi ser ofta, men inte alltid, en avvikande konsistens på innehållet när hunden har problem. Analsäckssekretet är då krämigt eller till och med torrt, istället för lättflytande som det normalt är. När hunden upplever obehag av sina analsäckar så försöker den komma åt problemet.


Kasa på rumpan
Om man är hund och det irriterar där bak så kan man hitta på att ”kasa på rumpan”. Genom att sitta på en lagom rivig matta, dra sig fram med frambenen och sträcka ut bakbenen framåt, så uppnår man en viss lindring. Genom att göra så här lyckas några också tömma ut en del innehåll från analsäckarna, vilket husse eller matte enkelt konstaterar med sitt luktsinne. Vanligt är också att hunden slickar sig intensivt där bak när den har problem.


Är irritationen stor och ihållande kan en del hundar börja tugga sig eller slicka intensivt på huden i angränsande områden. Får vi in en hund på kliniken som tuggat upp sår vid svansroten eller på höfterna så kontrollerar vi analsäckarna. Det är en vanlig orsak till ett sådant beteende. Inflammerade analsäckar Steget värre än fyllda analsäckar är inflammerade analsäckar. Det gör säkert väldigt ont. Till skillnad från de fyllda analsäckarna är detta ett problem som kommer akut. Plötsligt får hunden en öm och svullen analsäck. Innehållet i analsäcken är ofta blodigt och det är smärtsamt för hunden när vi tömmer ut innehållet genom att klämma på analsäcken. I det läget räcker det inte att tömma den inflammerade analsäcken. Man vill få den riktigt ren och spolar därför ur analsäcken med ett desinfektionsmedel. Ibland gör man det upprepade gånger. Veterinären ordinerar dessutom antibiotika som hunden skall äta under en kortare eller längre period. Genom att kontrollera att svullnad och ömhet försvunnit samt att innehållet normaliserats eller slutat vara blodigt eller varigt, kan veterinären bestämma när antibiotikakuren kan avslutas. Ibland kan infektionen vara svår att komma åt och behandlingen måste då pågå under flera veckor med upprepade urspolningar under tiden.


Analsäcksböld
Den värsta formen av analsäcksinflammationer leder till att hela området runt analsäcken blir inflammerat och så småningom öppnar sig som en böld. Hunden har då väldigt ont och måste som regel drogas för att det skall vara möjligt, och rimligt med tanke på smärtan, att behandla genom spolning. Inte sällan kommer ägaren med hunden till oss innan bölden har öppnat sig. För att påskynda läkningsprocessen skär vi då ofta hål på bölden och släpper ut blodblandat var. Även här är det antibiotika och urspolning av analsäcken som är behandlingen. När hunden har sådan smärta och inflammation så ordinerar veterinären vanligen även ett antiinflammatoriskt medel som hunden får under den värsta tiden, ca en vecka till tio dagar. Och även i detta fallet är det viktigt att följa upp med en kontroll så att man vet att inflammationen och infektionen lagt sig innan man avslutar behandlingen.


Operation
En del hundar får upprepade analsäcksinflammationer med ofta återkommande problem. Det kan då vara en lösning att operera bort analsäckarna. Operationen är, på de flesta hundar, inte särskilt komplicerad även om den kräver stor noggrannhet. Har hunden däremot flera gånger fått fistlar eller bölder vid analsäckarna så kan det vara besvärligt att få bort all körtelvävnad vid operationen. Om det finns körtelvävnad kvar som producerar analsäckssekret men inte har någon utförsgång så blir det naturligtvis nya och värre problem. Fistlar och inflammationer kan då komma tillbaka i området. Detta är dock inte vanligt och som regel lyckas man få bort all analsäcksvävnad vid operationen.


Tömning
Det går inte att förebygga inflammationer i analsäckarna. Däremot kan man regelbundet tömma analsäckarna på hundar som inte lyckas tömma dem själva. På så vis får de inte besvär av att de spänner och irriterar. Hundar som inte har några bekymmer med sina analsäckar behöver man inte hålla på att tömma. Håll koll Kasar din hund på rumpan eller tuggar eller slickar sig där bak så är det möjligt att den har problem av sina analsäckar. Om det håller i sig och inte bara sker någon enstaka gång så kan det vara lämpligt att låta en veterinär kolla analsäckarna. Människor har inga analsäckar och det skall vi vara glada för. Men hundar har å andra sidan inte hemorrojder.

[Text lånad från Vovve.net]

Av -[ Iza ]- - 5 juli 2009 23:41

Då har denna helgen oxå passerat oss.

I fredags gjorde vi inte så mycket jag va ganska seg efter ha jobbar en hel dag i 29 graders värme. Vår AC funkar inte så bra på jobbet. Den kyler väldigt lokalt. Får försöka fixa den kanske räcker o städa den.

Iaf, dagen fick annars ganska smärtfritt.

Kom hem så skulle vi göra mat. men jag va så varm så jag vägrade ställa mig o laga mat, så vi beställde pizza. Vilket vi blev väldigt besvikna över. Tog över 1timme o få dom sedan va dom helt feta o äckliga. Man ska inte beställa pizza en fredag eller lördag kväll från Anna's Budpizza men annars gör dom bra pizzor. Vi fick inte ens det billigare för att det tog så länge. *Morrr* Sen tod vi det bara lugnt resten av kvällen.


Lördagen skulle vi först följa med Jenny o Alex till Knutstorp på bildag. men eftersom det skulle bli 30 grader så vågade inte Ola vara i solen med sin brännskada. Och det tyckte jag va bra val, för det hade vart hur varmt som helst där. Men på kvällen sen kom dom hem till oss vi grillade och kollade på film, Sagan om ringen 1. Jag o Alex somnade till lite ;) men den är ju så himla lång och när man sett dom så där 4 ggr så kan man vad dom händer.

Men det va en mycket trevlig kväll som vanligt :)


Söndagen va en lång tråkig dag ! Gjorde absolut ingenting på hela dagen...

Men sen på kvällen cyklade jag ner till stan för att möta upp jenny o köpa lite godis. Så åkte vi hem till oss o kollade på film o snackade.

Så dagen slutade inte helt fel iaf.

 Sedan har jag sålt min första sak på tradera det gick väl så där. Hade hoppats på lite mer pengar än vad det blev, men jag har lite byxor uppe nu som jag hoppas kan stiga lite mer iaf. *håller tummarna sten hårt*


Men nu tror jag allt att jag ska ta o klia till sängen o sova lite.

Godnatt !

Av -[ Iza ]- - 3 juli 2009 22:49

Imorse när jag skulle gå ut med Diezel va det jätte dimmigt och såg kallt ut, kollade på termometern som vissade 19grader, kändes lite skummt med tanke på hur det såg ut ute.

Av -[ Iza ]- - 2 juli 2009 22:28

Ja då fick man tråkig nyhet på jobbet idag. men jag är glad för dom.

Andreas på jobbet ska sluta. o flytta till norrland.

Kommer bli tråkigt på jobbet när han slutat. Om man nu får vara kvar det vill säga. Dom har fått tag på en BC nu, 44 år jobbat inom ikea innan och kvinna.... hur ska det gå med bara kvinnor undersamma tak?!?!

En sur tant som inte vill jobba

en som är lite hispig

och 1½ ny då.. ja ja det återstår att se


Idag va det olidigt att jobba även med AC så va det så det rann om en.

Det kändes inte som den hjälpte något mer än om man stod under den, vilket man fick göra ibland.


Idag har vi oxå vart på kalas hos christian som fyllde år. *GRATTIS*


och nu har jag precis kollat på avsnitt 5 av Paris hilton BFF ;)Av -[ Iza ]- - 1 juli 2009 10:18

Idag ska jag baka en tårta. Tycker lite synd om Ola som i förrgår brände sig på benet av sig avgasrör, blev ganska bra ändå. Han klarade sig väldigt bra.


Margängtårta med mjölkchokladtryffel, hallongrädde & färska jordgubbar !


ger ca 8-10 bitar

2 färdiga marängbottnar

150g mjölkchoklad

1,1/4dl+ 3 dl grädda

250g frysta, tinade hallon eller 5 dl färska


Granering

½ liter jordgubbar

2 dl färska hallon


Gör så här:

1. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp 1,1/4dl grädde och häll över chokladen, låt stå några minuter(5).

2.Vispa eller miza chokladtryffeln slät. låt stå kallt i 3-4 timmar.

3.Vispa 3 dl grädde lätt. Blanda försiktigt ner hallonen i grädden.

4.Häll eller bre ut chokladtryffeln i ett jämnt lager på ena marängbotten. Fördela 2/3 av hallongrädden på chokladtryffeln. Lägg på den andra marängbotten och fördela resten av hallongrädden i ett jämnt lager.

5. Toppa tårtan med jordgubbar & hallon.ENJOY ! :)

Presentation

Omröstning

Vilken årstid tycker du bäst om ?
 Vår
 Sommar
 Höst
 Vinter

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Amin mela lle med Blogkeen
Följ Amin mela lle med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se